גולשים רבים מחפשים את התשובה לשאלה, האם ניתן להסיר תוצאות מגוגל.
כאשר אנשים רוצים להסיר תוצאות ממנוע החיפוש, מדובר על תוכן מהאתר שלכם שלא היה אמור להגיע למנוע החיפוש, או תוצאות שליליות . מה הכוונה בתוצאות שליליות?
תוצאה שלילית יכולה להיות ביקורות שליליות, איזכורים שליליים, השמצות, אינפורמציה שקרית, תמונות לא נאותות או פרטיות ובעצם כל דבר שיעלה בחיפוש שמך או שם העסק שלך במנוע החיפוש ואינו לשביעות רצונך.
מדוע שנרצה לבצע תהליך הסרת תוצאות מגוגל?
הצורך של גולשים בהסרת תוצאות מגוגל נובע מהעובדה שבניגוד למדיה המסורתית, בה החדשות של היום כבר לא ממש יעניינו אף אחד מחר, כשמדובר על תוכן שנמצא ברשת האינטרנט- מה שעולה לרשת נשאר ברשת. עובדה זו יוצרת בעיה שצריך לדעת איך להתמודד איתה, והיא נוגעת בתחום הקרוי ניהול מוניטין.
אז אם נחזור לשאלה המקורית בה עוסק המאמר, האם ניתן להסיר תוצאות מגוגל, על מנת לענות על שאלה זאת, נפריד בין 2 סוגי תוצאות (דפי אינטרנט) אשר ניתן לראות במנוע החיפוש: דפים שבבעלותכם, דפים שאינם בבעלותכם, ונחדד את ההבחנה בינהם:
דפים שבבעלותכם הם דפים שאתם מוגדרים הבעלים המאומתים שלהם בכלי לניהול אתרים הרשמי של גוגל (Google master tools) . דפים שיש לכם שליטה מלאה עליהם ועל מה שכתוב בהם. זה יכול להיות האתר של העסק שלכם, בלוגים שפתחתם, פרופילים חברתיים בפייס בוק ובגוגל+, חשבון טוויטר או אינסטרגרם.
דפים שאינם בבעלותכם- זה בעצם כל היתר…
הסרת תוצאות מגוגל – דפים שבבעלותכם
הסיבות לרצות להסיר תוצאות מדפים שבבעלותכם יכולות להיות מגוונות: תוכן חסוי מהאתר שלנו שלא היה אמור להיסרק ולהתאנדקס, חומר שמיועד לצפיה רק ללקוחות בתשלום, פרטי רכישה כמו מספרי כרטיסי אשראי של לקוחות במידה ומדובר באתר מסחרי.
במידה ואתם רוצים למנוע ממנוע החיפוש לסרוק תוכן אשר נמצא באתר שלכם, קיימות מספר אפשרויות, כפי שמפורט כאן.
אם תוכן שלא היה אמור להיסרק נסרק בטעות, ניתן לפנות לגוגל בבקשה להסיר את כתובת הדף ממנוע החיפוש דרך הכלי להסרת כתובות אתרים
חשוב להדגיש שנית שרק בעלי אתרים ומשתמשים עם הרשאות מלאות יכולים לבקש הסרה.
הסרת תוצאות ממנוע החיפוש – דפים שאינם בבעלותכם
במידה ונתקלתם בתוצאה שאינה לשביעות רצונכם ואתם מעוניינים להסירה באתר שאינו בבעלותכם, עומדות בפניכם כמה אפשרויות:
פניה לבעל האתר- ניתן לפנות לבעל האתר אשר פרסם את הכתבה, ידיעה או ביקורות אודותכם ולבקש להסירם. לאחר שהחומר יוסר, תצטרכו להמתין עד שהזחלן של גוגל יעבור שוב באותו אתר, יסרוק אותו ויגלה שהעמוד כבר אינו נמצא באתר, ובהדרגה דף זה יעלם גם מתוצאות החיפוש. קחו בחשבון שהבחירה אם להסיר את החומר מהאתר היא של בעל האתר. כמו כן, תהליך ההעלמות מתוצאות החיפוש זהו תהליך ארוך שיכול לקחת זמן.
פניה לגוגל מטעמים משפטיים- במידה ומצאת בתוצאות החיפוש מידע אישי וסודי שלכם כמו מספר חשבון בנק, מספרי כרטיסי אשראי, או לחליפין נעשתה פגיעה בזכויות מסחריות שלכם, קיים אצלכם חשד לתוכנה זדונית באתר או כל סוגיה משפטית אחרת, ניתן לפנות לגוגל בבקשה להסרת תוכן מטעמים משפטיים דרך הקישור הזה.
דחיקת התוצאות וקידום תוצאות אחרות- במידה ולא הצלחתם לפתור את הבעיה באמצעות שני הסעיפים הקודמים, נותרה בידיכם אפשרות אחת והיא דחיקת התוצאות באמצעות יצירה וקידום תוצאות אחרות, חיוביות. פעולה זו דורשת מיומנות ומקצועיות, והיא נכללת בתחום הקרוי ניהול מוניטין ברשת.
מעוניינים להסיר תוצאות? פנו למומחים!
נתקלתם בבעיה? אל תחכו שהמוניטין שלכם יפגע.
פנו אלינו כבר עכשיו ואנו נדאג שהשם שלכם ישאר ללא רבב.